5 Νοε 2008

υπέρβαση

..τελικά τα αμερικανάκια την έκαναν την υπέρβαση, με μια καθυστέρηση βέβαια αρκετών ετών, όμως ποτέ δεν είναι αργά.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι εκλογές στην αμερική άγγιξαν απ'άκρη σε άκρη και τον τελευταίο άνθρωπο σε αυτόν τον πλανήτη και ο λόγος βεβαίως είναι προφανής, αναζωπυρώθηκε η ελπίδα!

'Ισως να είμαι ρομαντικός ή ακόμα και αγαθιάρης όμως πραγματικά χάρηκα με το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών κι ας μην με αφορά άμεσα η αλλαγή φρουράς στον λευκό οίκο.Διαφάνηκε ότι ο μέσος αμερικανός πολίτης ξύπνησε από τον βαθύ λήθαργο στον οποίο είχε πέσει εδώ και πολλές τετραετίες.Και για πρώτη φορά δίνει το χρίσμα σε έναν άνθρωπο που προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα του κοινωνικού ιστού.

Γιατί ναι, προτιμώ έναν πρόεδρο που είναι καρπός ενός απαγορευμένου έρωτα ανάμεσα σε μια λευκή χριστιανή αμερικανίδα και έναν μαύρο μουσουλμάνο κενυάτη, προτιμώ έναν πρόεδρο που μεγάλωσε με τη γιαγιά του στην χαβάη και όχι με τη νταντά του σε κάποια μεγαλούπολη, προτιμώ έναν προέδρο που πέρασε ένα μέρος της ζωής του στη μακρινή ινδονησία χώρα εντελώς ξένη με τον αμερικανικό τρόπο ζωής και τέλος προτιμώ έναν πρόεδρο που επέλεξε να προσφέρει τις νομικές του γνώσεις υπερασπιζόμενος τον αραπάκο στις λαϊκές γειτονιές του σικάγο και όχι μεγαλοκαρχαρίες της μεγαλούπολης, αν και το πτυχίο του από το χάρβαρντ θα μπορούσε να του έχει ανοίξει τους δρόμους για κάποιο μεγάλο δικηγορικό γραφείο.Είναι η πρώτη φορά που δεν ενοχλήθηκα όταν κλείνοντας την πρώτη του ομιλία αμέσως μετά την εκλογή του αναφώνησε ''god bless america'', αυτή την ύψιστη αμερικάνικη φράση που όμως στην προκειμένη περίπτωση ήταν ή τουλάχιστον φάνηκε πηγαία και αυθεντική.

Δεν ξέρω αν τα συνθήματα της καμπάνιας του ''yes we can'' ή το ''the change we need'' υλοποιηθούν, το σίγουρο όμως είναι ότι έδωσε μια ευκαιρία στην πολυπόθητη ελπίδα.

2 σχόλια:

observer είπε...

Και εγώ χάρηκα που βγήκε ο Μπαράκ αλλά κρατάω μικρό καλάθι και περιμένω να τον κρίνω από τον Γενάρη που θα αναλάβει! Χειρότερος από τον Μπους αποκλείεται να είναι, ας ελπίσουμε για το καλύτερο!

observer είπε...

Ρεκόρ αναρτήσεων για τον Ομπάμα! Το διάβασα στο blogger buzz! Τώρα πρέπει να γράψω και τη δική μου!